Заняття з використанням комп’ютерів

Заняття з використанням комп’ютерів

Заняття з використанням комп’ютерів дозволяється проводити для дітей старшого дошкільного віку два рази на тиждень (не більше одного разу протягом дня). Безперервна тривалість роботи з комп’ютером не повинна перевищувати 10 хвилин. Заняття проводяться у формі спеціальних вправ, ігор дидактичного характеру. Після занять з дітьми проводять зорову гімнастику.

Заняття з використанням технічних засобів навчання (далі – ТЗН) з дітьми молодшого та середнього дошкільного віку не проводяться. Для дітей старшого дошкільного віку безперервна тривалість занять з використанням ТЗН (інтерактивні дошки, відеопроектори тощо) не повинна перевищувати 15 хвилин.

Перегляд розважальних телепередач, мультфільмів і діафільмів для дітей дошкільного віку допускається не частіше 1 разу на день. Тривалість перегляду розважальних телевізійних передач не повинна перевищувати 20 хвилин на день для дітей від трьох до чотирьох років і 30 хвилин для дітей від п’яти до шести років.

ПРИКЛАД 
вправ зорової гімнастики

  1. Міцно заплющити очі на 3-5 секунд, відкрити на 3-5 секунд. Повторити 4-5 разів.
  2. Колові рухи очима праворуч, рахуючи до п’яти, потім – ліворуч. Повторити 4-6 разів. Те саме із заплющеними очами. Виконувати в повільному або середньому темпі, по закінченні вправи подивитись вдалечінь.
  3. Рухи очима вгору, вниз, вліво, вправо, по діагоналі. Повторити 4-6 разів. Те саме із заплющеними очима.
  4. Швидкі моргання очима протягом 10-20 секунд.
  5. Взяти в руку олівець, подивитись на його кінчик. Перевести погляд вдалечінь. Повторити 4-6 разів.