Вчимося спілкуватися

Вчимося спілкуватися

Розвиток зв’язного мовлення – це один із найскладніших етапів в дошкільній освіті, оскільки він потребує певного інтелектуального розвитку, широкого кругозору і обізнаності дитини.

Саме розвиток мовлення сприяє оволодінню дошкільником фонематичними, граматичними та лексичними навичками.

Заняття в Школі Майбутнього Першокласника з розвитку зв»язного мовлення покликані навчити дитину оповідати почуті  розповіді, переказувати прочитані тексти, описувати картинки, складати розповіді про іграшку, предмет,  розповідати на задану тему, з власного досвіду, спілкуватися в діалогах, відповідати на запитання повною відповіддю, висловлювати думки.

Вдосконалити звуковимову, розвиток комунікативної активності, уваги, терпіння, стриманості ми пропонуємо через ігрову діяльність, зокрема через сюжетно-рольові та дидактичні ігри.

Впевнені, що нашим дітям буде комфортно у Країні Слів. Спостерігаючи за лексичним значенням слова, вони розвиватимуть пам’ять, творчу уяву, уміння послідовно формулювати думки і поєднувати їх у зв’язному викладі.

За допомогою улюбленого жанру – казок, загадок, швидкомовок, прислів’їв діти зможуть відновлювати текст, підтримувати діалог, уявляти та фантазувати.

Все це супроводжується розвитком та збагаченням словникового запасу, вивченням української мови, що підвищує  мовленнєву  активність дитини, яка перебуває у різномовному оточенні.

Викладач курсів «Школа Майбутнього Першокласника»
Валентина Олексіївна Рева