День козацтва

День козацтва

Ось так наші маленькі козаки та козачки відсвяткували День козацтва, День захисника України та свято Покрови Пресвятої Богородиці.

Всі дітки та викладачі, як справжні українці і патріоти, одягнули традиційний український одяг – вишиванки. Щирі посмішки та теплі розмови лунали в кожному кабінеті Школи Майбутнього Першокласника.

Вчителі розповіли дітям про історію козацтва, про те, як в давнину козаки боронили український народ та рідну землю від ворогів, захищали цілісність України, як і сучасні воїни, які продовжують доблесну справу козаків. Поговорили про спільні риси козаків та захисників України, їх мужність, щирість, витримку та відважність. Діти дізнались, що козаки жили на Запорізькій Січі, на острові Хортиця і дуже любили свою землю, народ та волю. І хлопчиків, і дівчаток зацікавило яким чином вони туди добирались, тому вчителі розказали їм про «чайки» — стародавні швидкі човни. Також, дітям було цікаво побачити ілюстрації одягу, який носили козаки: шапку з китицею, червоні або сині шаровари, жупан, барвистий пояс, шаблі, пістолі й навіть гетьманську булаву.

Від історії до сучасності перейшли в інтелектуальному клубі для майбутніх першокласників. Поговорили про державні символи: прапор, герб та гімн України. Потім розглянули національні символи України (український одяг, пшеничний колосок, вербу, калину, барвінок, булаву, писанки, вишиванки, рушники та інші) і вивчили прислів’я на цю тему.

Тож, під час заходу, діти не тільки гарно провели час, відсвяткували три чудових свята, а ще й дізнались багато нового про історію та сучасні символи нашої держави.